Canva'nın yapay zeka asistanı, tasarım araçlarını artık kendi başına yönetebiliyor

Teknoloji

Moderator
Canva, yapay zeka destekli tasarım araçlarını bir adım ileri taşıyan yeni güncellemesiyle birlikte platformunu neredeyse tamamen "prompt tabanlı" bir üretim ortamına dönüştürüyor. Şirketin duyurduğu Canva AI 2.0, kullanıcıların tek bir sohbet arayüzü üzerinden tasarım süreçlerini baştan sona yönetebilmesini sağlıyor.

Yeni sistemde kullanıcılar doğal dilde verdikleri komutlarla Canva'nın farklı araçlarını aynı anda tetikleyebiliyor. Bu yapı, tasarım, metin yazımı, görsel üretimi ve düzenleme gibi adımları tek bir akışta birleştirerek süreci önemli ölçüde hızlandırıyor.

Güncellemenin en dikkat çekici yeniliklerinden biri, yapay zekanın artık yalnızca öneri sunmakla kalmayıp farklı araçları birlikte çalıştırarak çok adımlı görevleri otomatik olarak yerine getirebilmesi. Bu yaklaşım, "agent" benzeri bir kullanım deneyimi sunarken, kullanıcıların teknik detaylarla uğraşmadan doğrudan sonuca odaklanmasını mümkün kılıyor.

Canva AI 2.0 ayrıca kullanıcı alışkanlıklarını öğrenerek tasarımlarda stil tutarlılığı sağlayan bir "kalıcı hafıza" özelliği de sunuyor. Bunun yanında nesne bazlı düzenleme yetenekleri sayesinde kullanıcılar, bir tasarımın tamamını yeniden üretmek yerine belirli öğeleri metin komutlarıyla değiştirebiliyor.

Platformun entegrasyon tarafında da genişlediği görülüyor. Slack, Google Drive gibi üçüncü taraf araçlarla bağlantı kurulabilmesi ve HTML içeriklerin düzenlenebilmesi, Canva'yı yalnızca bir tasarım aracı olmaktan çıkarıp daha geniş bir üretim ve iş akışı platformuna dönüştürüyor.

Canva'nın bu yeni yapay zeka katmanı şu an için sınırlı bir kullanıcı grubuna "research preview" olarak sunulmuş durumda. Şirket, bu dönüşümle birlikte tasarım süreçlerini daha erişilebilir hale getirmeyi ve kullanıcıların tekrar eden işleri yapay zekaya devrederek yaratıcı odaklarını artırmasını hedefliyor.

Geri